FIGYELEM FELHÍVÁS

(1) Az Önkormányzat a 12/2015.(XI.26.) önkormányzati rendelet 18.§-a  alapján szülő vagy más törvényes képviselő kérelmére óvodakezdési támogatást állapít meg Balotaszállás községben lakcímmel rendelkező szülőnek vagy más törvényes képviselőnek, akinek gyermeke balotaszállási lakcímmel rendelkezik és óvodai nevelésben vesz részt, nyilatkozata alapján a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 200.000 Ft-ot.”

A kérelem tárgyév július 1. és október 31. között nyújtható be évente egyszeri alkalommal, melyhez 3 éves kor alatt csatolni kell az óvoda igazolását az óvodai nevelésben való részvételről.

A támogatás mértéke gyermekenként 10.000,- Ft.

(2) Az Önkormányzat a 12/2015.(XI.26.) önkormányzati rendelet 19.§-a  alapján szülő, más törvényes képviselő vagy nagykorú jogosult kérelemre iskolakezdési támogatást állapít meg Balotaszállás községben lakcímmel rendelkező szülőnek, nagykorú jogosultnak vagy más törvényes képviselőnek, aki/akinek gyermeke balotaszállási lakcímmel rendelkezik, általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai vagy szakiskolai nevelés-oktatásban vesz részt, a 14. osztály befejezéséig, illetve felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója és nyilatkozata alapján a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 200.000 Ft-ot.

A kérelem 16. életév alatt tárgyév július 1. és október 31. között nyújtható be évente egyszeri alkalommal, 16. életév felett tárgyév szeptember 1. és október 31. között nyújtható be évente egyszeri alkalommal, melyhez általános iskolai, középfokú iskolai tanulmányokat folytató gyermek esetében 16 éves kortól iskolalátogatási igazolást, míg felsőfokú tanulmányokat folytató esetében hallgatói jogviszony igazolás csatolása szükséges.

A támogatás mértéke gyermekenként 10.000,- Ft.

A támogatásokat a Balotaszállási Közös Önkormányzati Hivatal szociális ügyintézőjénél lehet igényelni, a kérelem nyomtatvány letölthető a www.balotaszallas.hu honlapról is.

Balotaszállás Községi Önkormányzat