Budapest Belgrád összekötő vasútvonal felújítása

A Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása február 1-jétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik.

A vágányzár életbe lépése óta szerzett tapasztalatok és lakossági észrevételek alapján a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti pótlóbuszok március 1-jétől a Kiskunlacháza-Kunszentmiklós szakaszon módosított útvonalon közlekednek:

  • Kiskunlacházán a vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóhely, Apajon a Kunszentmiklósi útelágazás buszmegálló, Kunszentmiklóson pedig a Kálvin téri autóbusz-megállóhely érintésével Kunszentmiklós-Tass vasútállomásig közlekednek, illetve onnan indulnak a pótlóbuszok.
  • Kiskunlacházán a településközpont kiszolgálása továbbra is változatlan marad. Kiskunlacháza vasútállomás elágazás autóbusz-megállóhelyen kívül Kiskunlacháza vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóhelyen is megállnak a pótlóbuszok.
  • Dömsöd településközpont helyett Apaj felé közlekednek a pótlóbuszok, Apaj, kunszentmiklósi útelágazás autóbusz-megállóhelyen állnak meg.
  • Kunszentmiklóson belül változik a buszok közlekedésének iránya, a buszok végállomása a vasútállomás lesz. A Kálvin téren továbbra is megállnak a pótlóbuszok a helyközi járatokra való könnyebb átszállás érdekében.

Kunszentmiklós és Kelebia között a regionális közszolgáltatást a pályafelújítás ideje alatt továbbra is a Volánbusz biztosítja menetrendszerinti buszjáratokkal.

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-ig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok továbbra is csak Budapest és Délegyháza között közlekednek. A Délegyháza–Kiskunhalas–Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni, ezek közlekedése a lezárás idejére a térségben megváltozott, és átvette az érintett települések teljes kiszolgálását.

A vasúttársaság a változások miatt arra kéri az utasait, hogy előre tájékozódjanak, és tervezzék meg az utazásukat.

Részletes információkat, térképeket a MÁV honlapján, a www.mav.hu/150 címen találnak.

Az utasok és a lakosság türelmét és megértését kéri a MÁV a felújítás alatt várható kellemetlenségekért!

Üdvözlettel:

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság