Idegenforgalom

Idegenforgalmi lehetőségek:

A Tájház bemutató a Művelődési Háznál tekinthető meg. A faluban élt és dolgozott Gyuris Károly citerakészítő – fafaragó. Hagyatékából a kukorica csuhéból készített bútorok és dísztárgyak a Polgármesteri Hivatalban megtekinthetők. Említésre méltó Vígh Lajos balotai lakos csengő- és kolompgyűjteménye, valamint Szabó Sándor amatőr festő képei, melyek megtekinthetők a  Művelődési Házban.

Balotaszállás rendszeres közösségi rendezvénye az augusztus 17-20. között megrendezésre kerülő falunapok. E rendezvénysorozat tradicionális része a Felső-Bácskai Kettes Fogathajtó Verseny, valamint az augusztus 20-i Szent István napi búcsú.

2002. augusztus 19-én ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját Ez alkalomból 3 fő, majd 2006-ban még egy  személy kapott „Balotaszállás Községért” kitüntetést.
2012. augusztus 20.-án a település fennállásának 60. évfordulójából a Képviselő-Testület az alábbi címeket/díjakat adományozta:

“Balotaszállás Község Díszpolgára” címet kapott Németh Vendel,

“Kulturális és oktatási szakmai díjat” kapott a Balotaszállási Asszonykórus, Földes Ferenc /posztumusz/, Oláhné Ván Zsuzsanna,

“Társadalmi és gazdasági élet szakmai díjat” kapott Rajmond Attila,

“Sport szakmai díjat” kapott Balázs-Piri László,

“Egészségügyi és szociális szakmai díjat” kapott Farkas Sándorné, Varga Andrásné,

“Közbiztonsági szakmai díjat” kapott Csorba Sándor József, Tartott Zsolt.

30 km-es körzetben könnyen megközelíthető gyógyfürdők, szabad strandok, tájvédelmi területek, gyalogos és kerékpáros túralehetőségek vannak.

A településre látogatók a Balota-fogadóban találnak szállást, lovaglási és sportolási lehetőséget.

A község határában  szabadon látogatható szürkenyár-génrezervátum található. Arborétumot alakítottak ki védelmére. Érdekes látnivaló a magántulajdonban álló, Dietrich-féle szárnyas, nádfedeles pince-présház.